Pepparkaksrulltårta
ca 12 bitar
Ingredienser
Botten
2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bikarbonat
1 msk Julkryddor
(eller 3 tsk kanel, 1 tsk nejlika, 1 tsk ingefära)
3 st Ägg
1,5 dl Strösocker
2 msk Filmjölk
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft eller 275 grader vanlig värme. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa ägg och strösocker porös i en annan bunke. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken och rör till en slät smet.
3. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakan mitt i ugnen i 5-6 min.
4. Ta ut kakan ur ugnen, strö ordentligt med strösocker över den och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
Lingon
och färskostfrosting
100 g Rumstempererat osaltat
smör
250 g Färskost
1 msk Vaniljsocker
3,5 dl Florsocker
1/4 dl Vispgrädde
50 g lingonsylt
1. Vispa smör och färskost vit och fluffig. Vispa i
vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin
frosting.
2. Vispa slutligen i grädden.
3. Fördela frostingen jämnt på botten och strö över lingonen. Rulla ihop
till en rulle, dela i lagom stora bitar. Servera gärna extra lingon vid sidan av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar