Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta
ca 12 bitar


Ingredienser
Botten
2 dl Vetemjöl 
1/2 tsk Bikarbonat 
1 msk Julkryddor 
(eller 3 tsk kanel, 1 tsk nejlika, 1 tsk ingefära)
3  st Ägg 
1,5 dl Strösocker  
2 msk Filmjölk 

1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft eller 275 grader vanlig värme. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.

2. Vispa ägg och strösocker porös i en annan bunke. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken och rör till en slät smet.

3. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakan mitt i ugnen i 5-6 min.

4. Ta ut kakan ur ugnen, strö ordentligt med strösocker över den och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.

Lingon och färskostfrosting
100 g Rumstempererat osaltat smör
250 g Färskost
1 msk Vaniljsocker 
3,5 dl Florsocker 
1/4 dl Vispgrädde   
50 g lingonsylt


1. Vispa smör och färskost vit och fluffig. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting.

2. Vispa slutligen i grädden.

3. Fördela frostingen jämnt på botten och strö över lingonen. Rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar. Servera gärna extra lingon vid sidan av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar