Saftigt och lättbakat cheddarbröd
Ingredienser
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 msk strösocker
6 dl rågsikt
5–7 dl vetemjöl special
5 dl cheddarost, riven
GÖR SÅ HÄR
2. Tillsätt vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Ta inte i för mycket mjöl, utan degen ska precis släppa från bunkens kanter. Arbeta degen smidig med degkrokar i ca 10 min. Låt degen jäsa under fuktig bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela den i två delar och knåda in den rivna osten i dem. Spara lite av osten att strö ovanpå bröden.
4. Forma två knubbiga bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl på bröden. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar