Tekakor

Ett snabbt och lättbakat bröd som man kan baka direkt på morgonen...härligt mjukt bröd som nästan smälter i munnen!


Tekakor
12st

Ingredienser
100 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk strösocker
ca 11 dl vetemjöl



Gör så här:

1. Smält smöret i en kastull, häll i mjölken och värm blandningen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen.

2. Tillsätt salt, socker och vetemjöl. Blanda till en smidig deg.

3. Häll upp lite varmt vatten i diskhon och ställ degbunken i vattnet. Låt degen jäsa övertäckt i 10  minuter.

4. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 12 delar och forma dem till tekakor. Lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt och nagga tekakorna med en gaffel.

6. Låt bröden jäsa under bakduk i 10 minuter.

7. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 6-8 minuter.



Lycka till!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar